Double , more, better, goedkoop,  zo als we zo graag hadden gewilt hebben we nu!

Everyday Compleet Fotograaf

Zekerheid Service Betaalbaar

Rijksuniversiteit Groningen op 23 augustus écht 400 jaar!

Lustrum: Openingsceremonie. Koning Willem-Alexander opent viering 400 jaar RUG.
Op 15-05-2014 rond 15.56 reed Onze Koning de Broerstraat in. Om voor de Lustrum viering van de Universiteit te Groningen. Het Academieplein was het decor voor de hartelijke welkom van Zijne Majesteit de Koning Willem Alexander.
Met onder andere aanwezig  Burgemeester R. Vreeman, Commissaris van de Koning M. van den Berg.

Zijne Koninklijke Hoogheid der Nederlanden" Koning Willem Alexander. "
Fotograaf. Bert/ ECFotograaf i.o.

( Dit overzicht geeft een 70 % kwaliteit impressie van de originele Foto's i.v.m. bovenstaande preventie op ongevraagd hergebruik)

Rechts naar links
Burgemeester van Groningen Ruud Vreeman.
Commissaris van de Koning  Max v/d Berg
Rector Magnificus,Bestuurslid Energy Delta Institute.prof. dr.E. (Elmer) Sterken.


Deze Finale van de lustrumviering vond plaats op het Broerplein met een kort feestelijk programma van 23.30 tot ca.. 01.00 uur, waarbij o.a. om middernacht een toast wordt uitgebracht op de 400 jarige universiteit. Commissaris van de Koning Max van den Berg en burgemeester Ruud Vreeman bieden daarbij Rector Magnificus Elmer Sterken het boek 400 jaar Universiteit Groningen; van 1614 tot 2014 van Beno Hofman aan.


het Representatiefonds. Goede doel van de avond:  Ubbo-emmius-fonds Bron www.rug400.nl


Fotograaf i.o. Bert Bakema ( zie goede doel )

Onthulling bord ter ere van Ubbo Emmius door prof. dr.. E. (Elmer) Sterken Rector Magnificus. In het bij zijn van een select gezelschap. Deze foto is een van een serie van 5.

Van het moment dat het doek  de verassing in het verborgene houdt.
Tot de uitbundige vreugde na het zien van het resultaat.

Ubbo Emmius (Greetsiel, 5 december 1547Groningen, 9 december 1625) was de eerste rector magnificus van de Academie te Groningen, tegenwoordig de Rijksuniversiteit Groningen.
Bron:wikipedia.org


Onthulling bord ter ere van Ubbo Emmius door prof. dr. E. (Elmer) Sterken Rector Magnificus.;2 let op een serie van 5 foto's.
Fotograaf i.o. Bert Bakema
Het RUG Lustrumgala in 2014 is uitverkocht. het grootste studentengala ooit in Nederland en vele andere landen.Op 15 mei 2014 vieren studenten en medewerkers gezamenlijk het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen in MartiniPlaza.

‘Expect the unexpected’, zei Arlette Bickel (22). Samen met haar medebestuurders onthulde ze het thema: Mysteria. ‘ (o.l.v. Els van er Berg 2e van links op de foto) Studenten en medewerkers van de RUG waren welkom, maar ook studenten uit andere steden,’ zei Beatrijs( 5e van links op de foto) voorzitter van het studenten lustrumbestuur Bron:  rug400 de ukrant.nl Maar zoveel mensen zijn er te bedanken. Samen hebben ze het gedaan. Samen, 400 jaar Samen. Ondergedompeld als er zo goed als niks zichtbaar fout gaat. Fout is nieuws, sensatie, maar dit kan niet ondergedompeld blijven...


Fotograaf i.o. E.A. Bakema zegt:,, Als je eens wist wat, hoeveel, en wie, er een jaar lang succes na succes hebben neer gezet.....
Trots op jullie die van niks een spektakel hebben gemaakt.

Hiernaast.  Ziet u de 4 bakfietsen met  dozen, speciale dozen die gestapeld een 4 tal kunstwerken uitbeelden. Schilderijen. Kunstenaar M. Vrij. en

Onderin de kelder van Vindicat, in het diepste geheim werkten (Kostverloren)/ Schilderswijk buren en wijkgenoten. Officieel alle uit de Schilderswijk, maar 1 persoon uit Kostverloren die op basis van de hernieuwde indeling wijken Groningen en de status van deze wijken officieel en regel technisch gezien 100 % legaal op de lijst staat. En i.s.m. >>>>Usva<<<link

 , En met Vindicat atque Polit  studentenvereniging.
(
is al bijna 200 jaar een traditionele vereniging die met haar tijd mee gaat. Met meer dan tweeduizend actieve leden is Vindicat de grootste en oudste studentenvereniging van Groningen en bevindt zij zich op de mooiste locatie van Groningen.)
 
Waar wij samen bouwen mochten. De eerste stenen zijn nog vers, maar de vertrouwde geur van een moonshine (Moonshine is de Engelse uitdrukking voor zelfgemaakte sterkedrank.) Kwam in de luchtwegen, nadat je hele lichaam alarm sloeg pas op, hier is gefeest.
Naast de absente camera's in de kelder toen,,, gelukkig een feit. Nu beveiligt toen, hol voor een door uw gedachten in te vullen tijdsbesteding voor studenten in de puberteit die enkele nog niet geheel door zijn. De sporen vertelden deze verhalen. Gelukkig is het volledig en in hele compartimenten naar het daglicht gebracht om te showen. De dozen met opdruk, niet zomaar dozen, een meesterwerk x 4. info over de maskerade klik op hier<<
Nederlands grootste Studenten Gala meer dan geslaagd!!   Groep portretten

Het was een geweldige avond met vele acts: Groove Department, Izaline Calister met de Stageband, FeestDJRuud (spontaan bijgevallen door rapper Kraantje Pappie) en vele anderen.


Het thema Myster¿a – expect the unexpected – was terug te vinden in de vele acts, de sfeer en aankleding, in de trapeze-act, de steltenlopers in feërieke kleding en de goochelaars.


Vele sfeer foto's, portretten, en de acts zijn in een reportage vastgelegd.  


Foto: HET SPROOKJESBOS 

Fotograaf Bert Bakema i.o.

Dit evenement vormde de opening van de RUG400-tentoonstelling ‘400 jaar wetenschap’ in de Der Aa-kerk.

Een feestelijke middag, met Evelien Bosch (zapplive) als presentator en ruim 400 basisschoolkinderen die een levende les kregen in hoe DNA nu eigenlijk werkt. Gefilmd van bovenaf en getoond op grote schermen langs het plein, konden omstanders de bewegingen van de kinderen op de voet volgen. En daarnaast gefotografeerd eerst vanaf beneden portret en sfeer beelden. Vervolgens op een hoge plateau.

DNA in beweging
Fotograaf Bert Bakema i.o.

Hieronder staan een paar extra mooie momenten van de middag speciaal in het teken van DNA en de basisschoolkinderen en door wie dit gerealiseerd is. Het goede doel: UMCG en Gift for Infinity
UA-46472144-3